Stairway Cinema

Installations
Designer | Artist oh.no.sumo
Year 2013
URL
Keywords

The experimental design collective Oh.No.Sumo started as a creative outlet for four friends graduating from the architecture school at the University of Auckland and soon transformed into a design collective exploring many avenues of design, pushing the boundaries and allowing for uninhibited design freedoms through creative thinking and active participation. Their third and most recent major installation is Stairway Cinema at a corner in Auckland where there’s not much community interaction. By creating a mini movie theater in the stairway of a building, Oh.No.Sumo have in effect countered this issue, creating a communal and social environment that engages passers-by.

The structure was created with a timber truss covered in fabric with a waterproof exterior. Matching red cushions were added to the steps for softer seating while video content is projected onto the cantilevered end of the canopy.